Smacznego!
Gisteren voor het eerst gekookt. Er is per verdieping één keuken, en die bestaat uit een oven en 3 keer 4 kookplaten. Op een verdieping leven op z’n minst 100 studenten, je zou er dus een enorme drukte verwachten, deze week is dat echter nog niet het geval, reden volgens mij is dat er veel studenten naar huis zijn deze week. Ik ben dus eens benieuwd wat het volgende week gaat geven…
In de keuken stonden nog 2 andere (Poolse) studenten met hun vreemdsoortige gerechten. Een meisje met een soort van Schnitzel (maar dat was het niet) en een jongen met vreemde bollen, blijkbaar gemaakt van aardappel met daarin ham. Daar viel ik dan uit de toon met mijne spaghetti. Enfin, tzag er allemaal erg vreemd en lekker uit, maar dat laatste was mijn spaghetti toch ook!
Ondertussen ben ik te weten gekomen dat er volgende week een Eurodinner gepland is, blijkbaar moet iedereen dan een specialiteit maken van zijn eigen land. Als er iemand ideeën heeft, altijd welkom als reactie! Let wel, gerechten als konijn met pruimen zijn niet aan de orde, ten eerste zou ik niet weten hoe dat klaar te maken, laat staan dat ik hier konijn zou vinden in de supermarkt…
Ik overtref mezelf echt, al elke dag nen blogpost! :-0
Explore posts in the same categories: Warschau
14 februari 2008 bij 10:18
gehakt in paprikas, het gemakkelijkste gerecht ooit en dankzij gele, rode en geblakerde (grill oven) groene paprikas, is er een mooi tricolore vlaggetje mee te maken. Het wordt als volgt gemaakt: hol paprika uit, vul met gehakt-kruiden mix, zet in microgolfoven.
14 februari 2008 bij 18:33
wij maken met de international foodday altijd belgische vlaggetjes en zetten die op andere borden
14 februari 2008 bij 18:38
friet natuurlijk
14 februari 2008 bij 21:01
Mij lijken spruiten met ham in een heerlijke kaassaus eenvoudig te bereiden en typisch belgisch. Bijkomend voordeel is dat je er wellicht niet zelf van hoeft te eten.
15 februari 2008 bij 1:27
Frieten met stoofvlees!
16 februari 2008 bij 8:20
de polen zijn grote konijnekwekers!!!
ge zult eens moeten vragen naar ’t recept van de grotemoe
ik was te laat, je was al weg, want voor je vertrekt voor ERASMUSSEN
moet je eerst de film l’auberge Espagnole gezien hebben
maar uw vader, als filmkenner, zal daar al wel over gesproken hebben
Belgische culinaire toppers zijn uiteraard: frieten, mosselen, waterzooi van kip, witloof, spruiten,
trappist, paling in ’t groen, pralinen, hervekaas, pralinekes, poepgelei, stoverij en het reeds genoemde
konijn met pruimen
ook de walen niet vergeten met paté van everzwijn en jambondardennes, en ook sabinnedardenne natuulijk
groeten
16 februari 2008 bij 9:58
@thenomads: uiteraard heb ik die film al gezien!
18 februari 2008 bij 22:20
Witloof met ham in de oven, definitief. Friet is natuurlijk ook een goeie, maar dan moet je weer proberen uitleggen dat French fries een Belgische specialiteit zijn en geen Franse. en chocolatjes als dessert.
19 februari 2008 bij 14:28
smacznego dieter!
al de “heerlijke” snoepjes en chocolaatjes geproefd??
die bollen van aardappelmeel heb ik al eens gegeten, vreselijk!!!
wete wa wel lekker is –> koolblaren met daarin gekruid gehakt
fonetisch : “gowompki”
kzou ni weten hoe ge da echt moet schrijven….
en de zoute cornichons natuurlijk!!
belgisch eten : friet met stoofvlees of witloof met kaassaus!
21 februari 2008 bij 16:15
Blijkbaar is er geen keuken en moeten de dingen op voorhand bereid worden, zonde, maar koude frieten is ook maar niets…
Sommige koekjes zijn hier inderdaad wel erg vreemd, alsof er plots een zoete kauwgombal inzit, en dat verwacht je allerminst. De chocolade heb ik nog niet geproefd, maar het koffiekoekachtig gebak is wel lekker.